středa 23. června 2010

Transcendentální meditace

Program Transcendentální meditace, zkráceně TM, je vědecky ověřený vzdělávací program, který umožňuje systematicky rozvíjet znalostní, dovednostní a tvořivý potenciál člověka. 


Je součástí vzdělávání, které se nazývá Consciousness Based Education, jež zahrnuje TM jakou praktickou složku 'Self-Exploration' v rámci vědy o vědomí 'Science of Creative Intelligence.
Mezinárodní univerzita Maharishi University of Management používá s úspěchem výše zmíněný systém vzdělávání již přes 30 let a jak ukazuje sledování a výzkumy, studenti zde dosahují excelentních výsledků a jsou zde nadprůměrně spokojeni.

V rámci sdílení dobré praxe je program TM implementován do škol a univerzit po celém světě. Transformace z problémových žáků, studentů a škol do úspěšných a pohodových je  rychlá a účinná a vychází z principu využití vlastních skrytých lidských zdrojů a dlouhodobé udržitelnosti. Nadace Davida Lynche, která je velmi nápomocná rozšíření zmíněné dobré vzdělávací praxe, zachycuje prostřednictvím televize  DLFTV přímé ukázky ze škol, nápravných zařízení, útulků a dalších z celého světa. Fotodokumenty jsou názorné, jak se můžete sami přesvědčit.

Přínos programu TM při jeho používání v podniku/organizaci lze spatřovat především ve zvýšené produktivitě a lepší týmové spolupráci.

Použití programu TM však není omezeno na žádné specifické prostředí. Protože umožňuje přirozeným způsobem odkrýt vnitřní potenciál člověka, se kterým se již narodil, a jelikož byl za posledních 50 let důkladně ověřen v praxi i vědeckém výzkumu a výsledky dokumentují růst pozitivních kvalit v životě člověka, je na místě, aby doplňoval naše vnější vzdělávání a rozšířil tím jeho škálu, dosažení a úspěch.

Žádné komentáře:

Okomentovat