úterý 15. června 2010

Studium pro dívky a ženy na americké univerzitě MUM

Americká univerzita Maharishi University of Management MUM je známá svým celostním přístupem zaměřeným na rozvoj vědomí studentů - tzv. Consciousness Based Education. Ve video-cafe MUM si můžete vytvořit kompletnější obrázek o této univerzitě.

V rámci rozvoje vědomí se automaticky rozvíjí inteligence, kreativita a zdraví a díky tomu dosahují studenti na MUM 'nadprůměrných' výsledků a jsou v pohodě - v dobré psychické i tělesné kondici. A díky rozvíjení kolektivního vědomí, jehož spontánním důsledkem je harmonické a přátelské ovzduší se zde studenti velmi dobře cítí.

Nyní zde na MUM vznikla Maharishi College of Enlightenment pro dívky a ženy. Tato nabízí již letos od srpna studium. Kurikulum programu všech 12 kateder umožňuje nahlédnout do šíře a hloubky vědění, které se na této jedinečné univerzitě nabízí.

Vzácným specifikem vědění, jež je této univerzitě nabízeno - mimo rozvíjení celkové osobnosti studentů na základě rozvoje jejich skrytého potenciálu - je holistické pojetí studijních předmětů. Umožňuje to přidaná hodnota - věda o vědomí, věda o vrozené přírodní inteligenci, která má jak teoretický aspekt, tak i praktický - velmi užitečný program Transcendentální meditace. Takto mají studenti možnost teoreticky i prakticky zažít sjednocenou základnu studovaných předmětů a sebe sama - tzv. sjednocené pole všech zákonů přírody.

Třebaže je na MUM, jejímž zakladatelem je Mahariši Maheš Jogi, neobyčejně přátelské ovzduší, zde na Maharishi College of Enlightenment se nabízí nová zkušenost - studium v 'single gender'. Dívky a ženy mají možnost zažít na vlastní kůži, jaký pocit pohodlí, bezpečí a radosti a současně hlubokou podporu a výživu pro duši přináší takové prostředí. Prostě jako 'v bavlnce'. I nás přece bývaly školy pro dívky a určitě to mělo něco do sebe.
Sarah Sica, která promovala na Maharishi University of Enlightenment a již zažila takové studium v dívčím prostředí, uvádí: "Moc se mi líbí a vyhovuje mi zkoumat 'totální vědění' v kruhu dívek/žen, které si přejí získat ze vzdělání to nejdůležitější: osvícení".
Pro více informací o MCE můžete kontaktovat MUM Admissions at admissions@mum.edu nebo 1-641-472-1110.

Žádné komentáře:

Okomentovat