úterý 15. června 2010

Transcendentální meditace léčí hypertenzi

Program na rozvoj mysli a těla je velmi užitečný pro srdce. Jak ukazují dlouhodobé výzkumy a praxe, Transcendentální meditace léčí hypertenzi. Je také výbornou prevencí srdečních nemocí.

Novinky Health News z WUSA-TV ve Washingtonu, D.C. publikovaly zprávu o výzkumu a použití programu TM v Howardské univerzitní nemocnici. 2 min. video seznamuje v kostce s tímto výzkumným projektem.


Dr. Robert Schneider, profesor na americké univerzitě MUM a vedoucí institutu pro přírodní medicínu a prevenci uvedl v krátké prezentaci na tiskové konferenci před koncertem Change Begins Within jak působí Transcendentální meditace na normalizaci krevního tlaku, působí příznivě na srdeční nemoci a je dobrou prevencí srdečních nemocí a úmrtí.

Program TM je nejen vhodný pro pěstění zdraví a kondice, umožňuje také progresivní rozvoj osobnosti směrem k větší účinnosti a kreativitě a rozvíjí mnohé potřebné přenosné dovednosti, včetně adaptability a flexibility. Navíc se při používání Transcendentální meditace není třeba usilovně snažit ani soustřeďovat, jako možná u jiných typů meditace. TM se zásadně liší od jiných forem meditace svými principy i praktikováním. Je snadná a přirozená, jak uvádí zakladatel Mahariši Maheš Jogi, a přináší rychle účinky.

Žádné komentáře:

Okomentovat